Studio Luz Architecture and Urban Design

NOBULL Headquarters

Boston, MA

100,000 SF
Completion: 2023

Project Overview

The NOBULL US Headquarters is a workplace that embraces the lifestyle of people who work hard and don’t accept excuses. The HQ design approach embraces an active workplace, where movement is encouraged in many ways. The HQ also serves as a design, research, and training facility. In addition to apparel, NOBULL produces various forms of media that encourage active living, with podcasts and video production. The space celebrates effort, reveals the artifice of its making, and promotes creative engagement through activity and design. This is not an ordinary HQ; it is the embodiment of the NOBULL attitude.

Project Team

Hansy Better Barraza
Anthony J. Piermarini
Paul Dahike
Damien Bolden
Ignacio Lopez

Structural Engineer

Rist-Frost-Shumway Engineering

Code Consultant

Fitzmeyer & Tocci Associates

Mechanical, Electrical, Plumbing
& Fire Protection Engineer:

BLW Engineers

Landscape Architect

Design Under Sky

Climbing Wall Designer

Eldorado Climbing

Acoustic Consultant

Eremos

Lighting Designer

CLI Design

Specifications Consultant

Kalin Associates

Photography

Jane Messinger

An Active Workplace

COMPLETE FITNESS ECOSYSTEM

The design approach embraces elements of community, retail and commercial spaces, complementing NOBULL’s principles and pushing past the traditional boundaries of an athletic brand

BRIDGING AESTHETIC AND ATHLETICS

PUSHING TRADITIONAL BOUNDARIES

The headquarters plays to our strengths while allowing us to explore new creative opportunities in the world of fitness and promoting creative engagement through activity and design

ENERGIZED RELATIONSHIPS

TRANSLATING BRAND ETHOS

By matching the energy of NOBULL, we have been able to translate our design process and style into their brand ethos. Our partnership creates an integrated brand experience that serves NOBULL’s multifaceted growth in products, retail pop-ups, community events, film and training content

Project Overview

The design team worked with the NOBULL leadership to design the brand’s new headquarters in Boston, Massachusetts. The headquarters creates a total fitness ecosystem with elements of community, retail and commercial spaces, complementing NOBULL’s principles of hard work and dedication while pushing past the traditional boundaries of an athletic brand.

The 100,000 SQFT corporate headquarters bridges aesthetics and crossfit athletics creating an active and versatile workplace. The structure will not only offer a retail store where customers can purchase all of their favorite NOBULL products, but will also feature an indoor track, crossfit gym, yoga, meditation room, climbing wall, locker rooms, saunas, phone booths, a recording studio, a conference suite, smaller conference rooms, a screen room, open floor offices, a kitchen, and lecture hall for community gatherings.