Studio Luz Architecture and Urban Design

9 Newbury Lobby

Back Bary, Boston, MA

Transformed commercial lobby; 600 sf
Completion: 2019

Project Overview

The transformation of a lobby and storefront situated on the upscale and historic Newbury Street. Special consideration to materials, color, and lighting creates a warm and welcoming feel for the updated spaces.
9 Newbury Lobby Plan

Project Team

Hansy Better Barraza
Anthony J. Piermarini
Lisa LaCharite
Iris Kim
Dane Clark
Wei Xiao
Jingru Tong

Mechanical Engineer

Allied Consulting Engineering Services

General Contractor

J.L. Dunn

Photography

John Horner

LIGHTING

RECESSED LIGHTS, REFLECTIONS

With natural lighting limited in the lobby space, a glass door maximizes the transference of outside light. Inside, recessed lights create a warm glow that reflect across the ceiling and floor.

HIGH-END MATERIALS

ITALIAN TILE, FORMS+SURFACES WALL PANELS

Italian tile flooring and top-of-the-line Forms+Surfaces metal panels elevated the feel of the lobby. Both feature lighter hues to reflect rather than absorb light.

STREET-LEVEL VISIBILITY

GLASS STOREFRONT, BAY WINDOWS

Glass doors welcome retail tenants and customers into the lobby, while eye-level bay windows capture the attention of passersby at the neighboring storefront.
9 Newbury Lobby Corner by Elevator
9 Newbury Lobby from Entry
9 Newbury Lobby Light Details
9 Newbury Lobby Back Detail
9 Newbury Lobby - Corner Detail
9 Newbury Lobby Ceiling Detail
9 Newbury Lobby Daytime View
9 Newbury Lobby - People
9 Newbury Lobby Render
9 Newbury Lobby Render

About the Transformed Lobby

In Back Bay

Located on the coveted first block of Newbury Street just west of Boston Public Garden, this project transformed a dated and dreary storefront and lobby into two elegant, welcoming spaces. With only one narrow hallway leading to the street, natural lighting was limited in the lobby space. A glass door maximizes the transference of outside light. Inside, recessed lights create a warm glow that reflect across the ceiling and floor. The lobby features Italian tile flooring, while the walls are made of top-of-the-line Forms+Surfaces metal panels in light hues. At the neighboring retail storefront, eye-level bay windows capture the attention of passersby. Overhead panels embrace the circular theme solidified by three supporting columns.

Related Projects